Korábbi főszerkesztőnk Vági Márton 2023 májusától Máltán él és dolgozik, azonban közösségi oldalán rendszeresen foglalkozik magyarországi közéleti témákkal, így időről-időre megosztjuk egy-egy írását, mint véleménycikket.

Az alábbiakban Vági Márton írását változtatás nélkül közlöm:

Szabad-e ellenzéki polgármesterekre másik ellenzéki jelöltet indítani? Naná.

Az egész ellenzéki oldal demokratikussága bukna meg, ha a 2019-ben pozíciókat nyert polgármesterekre vagy épp a főpolgármesterre soha többé nem indítanánk rá senkit, az attól való félelemben, hogy akkor majd visszatér a Fidesz. Mert ha ez így lenne, akkor az ellenzéki oldal sem lenne ám demokratikusabb, mint a Fidesz, hiszen ott is szépen bebetonozná mindeni a maga kis pozícióját, és akármennyire is pocsék polgármester lenne, örökre az maradna, mert ha már három induló van (két ellenzéki, egy fideszes), akkor nyer a kormánypárti.

Pécset konkrétan egy bűnszervezet vezeti, nemhogy szabad, hanem KÖTELESSÉG ellenük demokratikus jelölteket állítani, de Karácsony esetében is a minimum hogy legyen előválasztás közte és Vitézy Dávid között, ahol a budapestiek elmondhatják a véleményüket, hogy elégedettek-e Karácsonnyal vagy sem. Ezt Máltáról nem tudom megítélni, nem is voltam soha budapesti, de a minimum hogy a kormánykritikus szavazók választhassanak több jelölt közül.

Semmivel sem leszünk jobbak, mint a Fidesz, ha a 2019-ben pozíciókat szerző figurákra soha többé nem indítunk rá jelöltet az attól való félelemben, hogy akkor majd visszatér a Fidesz. Amúgy is, az ellenzék nemhogy nem nyert semmit a 2019-es önkormányzati választásokon, hanem sokkal inkább rajtavesztet, rengeteg városban mutatkozott meg, hogy nem vagy csak nagyon nehezen tudnak közösen dolgozni, rengeteg városban egyszerűen 2010 előtti szocialista bűnözők tértek vissza a hatalomba, sok helyen meg szimplán balfékek gyülekezetét sikerült felvonultatni, akik után rengeteg választópolgár érezhette azt jogosnak, hogy ezeknek a kezébe nem szabad adni az országot. Teszem hozzá, ezen balfékek gyülekezete is ezerszer jobb lenne, mint a Fidesz, de ez már mellékes.

Legyen minél több ellenzéki jelölt a 2024-es önkormányzati választás előtt, ahol lehet, legyen akár előválasztás is, de könyörgöm, ne betonozzuk be a 2019-ben győztes jelöltek hatalmát egy életre. Az minden csak nem demokratikus.

Forrás: Vági Márton