Ennek apropóján idézte fel a telex.hu a mai írásában, hogy Vitézy Dávid korábban részben megdicsérte az országbérlet bevezetése miatt Lázár János minisztert, korábbi közlekedési államtitkár, Vitézy Dávid. A vonalbezárásokat viszont kifejezetten rossz iránynak nevezte még a 444-nek adott korábbi intejúban.

Vitézy Dávid a budapesti főpolgármester-jelöltségről is beszélt, hiszen az már korábban kiderült, hogy az LMP támogatná. Ungár Péter fel is hívta és beszéltek is a kérdésről, de ahogy akkor sem, most sem mondott konkrétumokat. Vitézy Dávid még nem döntötte még el, hogy egyáltalán időszerű-e a főpolgármester-jelöltsége.

„Több civil szervezet, közéletben aktív magánember is megkeresett azzal, hogy örülnének, ha megméretném magam a jövő júniusi választáson, és Budapest fejlesztése picit nagyobb lendületet, sokkal világosabb fejlesztői szemléletet kapna, mint ma.” – idézi Vitétyt a telex.hu.

Ungár Péter, az LMP társelnöke november végén már megerősítette, hogy tárgyalnak Vitézy Dáviddal a főpolgármester-jelöltségről, amelyről a bahir.hu is beszámolt: