Nem kezdődött számomra igazán jól az Újév. Rögtön valami fejfájásos-lázas vírus döntött le a lábamról. És túl sok energiám az ételek készítésére sem jutott, így maradt a rendelés. A Gulyás II. Étterem esetemben adta magát, hiszen nincs messze, így a kiszállítás sem drága, ráadásul a múltból kellemes emlékek kötnek hozzá. Szóval ideje volt egy új kóstolásnak!

Az étterem nagymenüi kicsit speciálisabbak, mint a legtöbb ebédmenü, rendszerint ugyanaz a 4 fogás áll rendelkezésre, ami egy napi levesből, egy választható főételből és egy salátából áll. Két nap is igénybe vettem ezt, egyszer egy hagyományos rántott húst, egyszer meg egy Cordon Bleut kértem.

A kiszállítási idő mindkét alkalommal remek volt. Kb. 30-40 perc alatt megérkezett az étel, sokkal gyorsabban, mint amit a Foodora előzetesen kiírt. A napi leves mindkét nap hasonló volt, egy zöldségleves. Betegen egy forró leves nagyon sokat tud az embernek segíteni, és ezt a funkciót szerencsére tökéletesen ellátta. Nekem pont annyira volt sűrű, amilyennek egy zöldséglevest szeretem. Ízében nekem egy picit alulízesített volt, kevés fűszert még elbírt volna, de kiszállításnál ez annyira nem zavar, mert tudom utólag fűszerezni. Úgyhogy összességében elégedett voltam.

A főételekből mennyiség tekintetében mindenképpen dicséret illeti a helyet. Sima rántott húsból hatalmas adagot kaptam, nem is tudtam egyszerre megenni, még vacsorára is azt ettem (igaz, ebben a betegségem is benne lehetett). Cordon szeletből inkább normálnak nevezném az adagot, de így is jócskán nagyobb, mint amiket menüben szoktam kapni. És ami még fontosabb, hogy ízeiben is nagyon rendben van. A panírja mindkét húsnak ropogott, a hús viszont nem érződött sem keménynek, sem rágósnak, a Cordon tölteléke is ízletes volt. Ezekbe a húsokba nem tudok belekötni.

A hús mellé mindkét alkalommal hasábburgonya járt köretként, valamivel vastagabb szeletekben, mint amit megszoktam, de ez nem probléma, sőt nagyon finom. E mellett káposzta salátát is kaptam mindkét nap, az is teljesen rendben van. Amikor régebben rendeltem nagymenüt (mondjuk ez már több éve volt), akkor egy nagyon finom vegyes salátát is lehetett kérni az ételhez, ez sajnos már nincs, de őszintén szólva ezen nem csodálkozom a tél és az elmúlt időszak drágulásai miatt, azt már akkor sem értettem, hogy miként fér bele egy menü költségvetésébe.

A két nap közül az egyiken rendeltem egy adag mogyorókrémes palacsintát is. Itt az egy adagban 3 darab van, tehát mennyiségében nem is annyira desszert, inkább egy tartósabb leves utáni főfogás (vagy desszert több személynek). Sok mindent nem tudok róla írni, de teljesen jó, a tésztája jól készült, nem nyúlós, nem nyers, mogyorókrémből meg jó nagy adagot tettek bele. Úgyhogy ez is jó.

Maga a menü 3.000 forintba került, ami drágább, mint a hagyományos menük, cserébe viszont adagban ezek gyakorlatilag az A’la Carte étlapok adagjai, szóval gond egy szál sincs. Nem szeretnék a jövőben újra betegség miatt itthon maradni, de ha ez történne, akkor már tudom, honnan fogok magamnak ebédet rendelni.

A hely elérhetőségei:

Cím: 7632 Pécs, Siklósi út 45.

Telefonszám: (70) 309 2207

E-mail cím: gulyasetterem2@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/gulyasetterem2