Korábbi főszerkesztőnk Vági Márton 2023 májusától Máltán él és dolgozik, azonban közösségi oldalán rendszeresen foglalkozik magyarországi közéleti témákkal, így időről-időre megosztjuk egy-egy írását, mint véleménycikket.

Az alábbiakban Vági Márton írását változtatás nélkül közlöm:

Kormánypártisággal nem vádolható média felületek is arról számoltak be, hogy a DK-MSZP-Momentum-Párbeszéd féle ellenzék néhányszáz, jó esetben 1-2 ezer embert tudott a Kossuth térre vinni vasárnap.

A Telex élő tudósítása szerint pár százan gyűlhettek össze a Parlament előtt a három órakor kezdődő tüntetésre, de még így is szellős volt a tér a kezdéskor.

Hozzátették: egyértelműen inkább idősebbek mentek ki az ellenzéki pártok tüntetésére, aktivistákból pedig gyakorlatilag csak DK-sokat és MSZP-seket látni. A lap negyed órával a meghirdetett kezdés után azt írta, hogy: „akár ezren is lehetnek”.

Összehasonlításképpen: február 16-án 150 ezren tüntettek a Hősök terén a gyerekvédelmi rendszerben áldozatul eső gyerekek mellett.

Az a helyzet, hogy szerintem senki sem kíváncsi Gyurcsányékra, az MSZP-re, a Párbeszédre meg a Momentumra, de egyébként ez 2010 óta minden választáson is látszik sajnos – lévén a Fidesz mindegyik választáson felmossa a padlót ezekkel a pártokkal. Én nem tudom mi a megoldás, meg hát valóban könnyű a lelátóról pofázni és szidni azokat, akik ha csetlő-botló módon is, de próbálnak a pályán focizni, de amíg Gyurcsány ott van az ellenzék soraiban, meg a teljes óbaloldal, addig Orbán hatalma garantált.

Aki ezt nem látja, az vagy vak, vagy hülye, vagy naiv. Sajnálom.

Forrás: Vági Márton