2024. szeptember elsejével a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás. Jó hír, hogy az állam már idén pilot jelleggel elindítja a gyakorlati oktatás ingyenes megszervezését is. A cél az, hogy a jövőben ezt teljes körűvé tegyük. – tette közzé a korábbi hírt kiigazító bejegyzést Tuzson Bence, igazságügyi miniszter, Pest vármegye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselője Facebook-oldalán.

Két nappal ezelőtt Tuzson Bence még azzal hívta fel a követői figyelmét, hogy: Ez Önnek is fontos lehet! 2024. szeptember 1-jétől az állam ingyenesen biztosítja a jogosítványt a középiskolásoknak. Ebbe beletartoznak a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati órák, vizsgák is. A deregulációs munkacsoporttal folyamatosan dolgozunk azon, hogy leszámoljunk a felesleges bürokráciával és segítsük az emberek mindennapi életét. A munka folytatódik, hamarosan újabb eredményekről fogok beszámolni. A pontos részletekről hamarosan. – írta akkor Tuzson az ingyenes jogosítvány megszerzéséről.

Tehát, 1 nappal az első bejelentés után máris megérkeztek a pontos részletek, amiből egyértelműen kiderül, hogy egyelőre még csak terv, hogy teljesen ingyenessé tegyék a középiskolások számára a B kategóriás jogosítvány megszerzését.

Tuzson Bence, igazságügyi miniszter legújabb, szintén a közösségi oldalon közzétett bejegyzéséből kiderült, hogy még sem lesz teljesen ingyenes az egyébként közel félmillió forintba kerülő B kategóriás jogosítvány megszerzése a középiskolás fiataloknak.

Annyi könnyítés kerül bevezetésre a következő tanévtől, hogy 2024. szeptember elsejétől a középiskolai oktatás részévé válik majd a KRESZ, és az egészségügyi oktatás, ami remélhetőleg valóban csökkentheti fogja a jogosítványszerzés költségeit, ám a legdrágább rész, és igazán megterheli a szülők pénztárcáját, vagyis a vizsgadíjak és a gyakorlati oktatás ezek szerint egyelőre nem lesz ingyenes.

A bahir.hu is beszámolt, ugyan kételkedve, arról, hogy: Szeptembertől a középiskolások ingyenesen szerezhetnek jogosítványt?