Sok versendi úgy véli, rég el kellett volna mozdítani, ám ő rendkívül jó kapcsolatot ápolt a térség befolyásos kormánypárti politikusaival. A Népszava riportja után viszont már mennie kellett a versendi polgármesternek, Kárász Istvánt 2010 óta kétszer marasztalta el a bíróság – olvasható a Népszava mai cikkében.
2024 márciusában pedig már a kormányhivatal is kimondta, hogy méltatlan a posztjára a versendi polgármester, akit a lapban közölt, róla szóló cikk megjelenése után fel is mentettek a település polgármesteri posztjáról.
A versendi polgármestert, Kárász Istvánt egy büntetőperben ítélték el, így a polgármester méltatlanná vált hivatalára, mégis folyamatosan csődbe vezethette a baranyai falut.

Versend csődhelyzetben van, a kormányhivatal és a kincstár azonban nem látja okát, hogy lépjen. Közben a büntetőperben elítélt polgármester méltatlanná vált hivatalára, mégis vezeti a baranyai falut. – írta pár nappal ezelőtti cikkében a Népszava.

„Csődbe’ van a falu. A gyerekek ebédjére sincs pénz.” – mondták akkor a versendiek a falujukról és a baranyai község, Versend polgármesterének gazdálkodásáról.

Versend településen Kárász István a 2010-es helyhatósági választáson még szocialista jelöltként nyerte el a polgármesteri címet. Az munkalehetőségtől erősen szorongatott,  900 lelkes Versend önkormányzata egy évvel később már csődöt is jelentett. A súlyos mértékű adósságrendezés után pár évvel újabb fizetési gondjai voltak a hátrányos helyzetű baranyai falunak.

Mindezek ellenére Kárászt 2014-ben, majd 2019-ben is újra megválasztották polgármesterüknek a falubeliek. A legutóbbi két választáson már mindkétszer független jelöltként indult és nyert, de akkor már mindenki úgy látta, hogy Kárász a kormánypártok embere, mivel csakis fideszes politikusokkal érintkezett, és a parlamenti választásokon arra ösztönözte a helybélieket, hogy a Fideszre szavazzanak. Az unszolás sikeres volt, mert a legutóbbi voksoláson a versendi választók 82,4 százaléka adta a szavazatát a térség kormánypárti jelöltjére, Hargitai Jánosra.

A bahir.hu oldalon folyamatosan értesülhet a közélet friss híreiről, információiról. Többek közt a versendi helyzetről is.