Hosszas szünet után reagált Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férje, Magyar Péter szavaira. Pontosabban úgy reagált, hogy elmondta, miért nem akar válaszolni azokra.

A 444 kereste meg a kegyelmi ügy miatt a politikától visszavonuló Vargát még március 8-án. Többször is írtak neki SMS-t, illetve hívták is, de eleinte a lap nem járt sikerrel. Tegnap este aztán üzenetben válaszolt Varga Judit:

„Köszönöm szépen a lehetőséget, de inkább nem élek vele. Egyrészt, mert már visszavonultam a közélettől, és bármilyen közeleti téma – akár az időközben baloldali politikussá vált volt férjem meghökkentő, megtévesztő ámokfutásának – értékelése újra politikai mezőbe helyezne, amit el kívánok kerülni; másrészt, korábbi házasságom annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott, hogy a magánéleti téma megvitatásától kifejezetten elzárkózom. Remélem, volt férjem meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítenek arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnom.”

Magyar Péter és Varga Judit már korábban is elkezdtek finoman üzengetni egymásnak, amikor egy korábbi veszekedésük napvilágra került. Most azonban már konkrétabban is egymásnak feszültek. A politikai mozgalmat és a NER ellen háborút hirdető Magyar nem is késett a válasszal:

„Nem ülök fel a maffia egyik tartóoszlopaként funkcionáló Rogán Antal provokációjának, továbbra sem mondok rosszat a gyermekeim édesanyjáról. Kedden bemegyek az ügyészségre és nyilvánosságra hozom a hangfelvételt, amiből mindenki számára egyértelmű lesz, hogy miért írnak ilyeneket a volt feleségem nevében.”