Korábbi főszerkesztőnk Vági Márton 2023 májusától Máltán él és dolgozik, azonban közösségi oldalán rendszeresen foglalkozik magyarországi közéleti témákkal, így időről-időre megosztjuk egy-egy írását, mint véleménycikket.

Az alábbiakban Vági Márton írását változtatás nélkül közlöm:

15 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek a Mészáros-féle autópálya-koncesszió. Ez minden dolgozó magyar ember esetében 319 ezer forint.

Egyetlen dologra lenne szükség, hogy az emberek felébredjenek végre ebből a jobbágy-szolga mentalitásból, amiben vannak: direkt keljen adót fizetniük. Ne legyen automatikusan levonva a bérből, hanem minden egyes hónapban, minden egyes munkavállalónak keljen befizetnie az adóját. Hogy érezze a súlyát, hogy havonta többszázezer forintot fizet be az államnak, hogy egy ilyen hír hallatán tudja, hogy az előző havi 350 ezer forintos utalása Mészáros Lőrincnek ment. Kapja csak meg Gipsz Jakab a 600 ezer forintos BRUTTÓ bérét, és a hónap 10. napjáig keljen abból befizetnie az államnak 201 ezer forintot.

Ugyanígy kéne a boltokban, legyen csak kint az ÁFA-mentes ár, az ÁFÁ-t pedig keljen szépen külön befizetni a kasszánál. Itt a számla, amit vásárolt az 10 ezer forint, kérünk további 2700 forintot az államnak.

Mert jelenleg a magyar emberek többsége azt hiszi, hogy ha pénzt „kap” az államtól, azt Orbán Viktor „adja”, ha meg szembejön vele egy ilyen hír, legyint, egyfelől fel sem tudja fogni ezt az összeget, másfelől azt hiszi, hogy neki ehhez nincs köze, mert nem az ő pénze. Pedig de, az ő pénze. A ti pénzetek. Ne hagyjátok.

Forrás: Vági Márton