Jaj, de nagyon vártuk már a nyarat, a gyümölcsérlelő napsugarakat! Végre strandolhatunk és napozással, fürdőzéssel tölthetjük szabadidőnket. Bőrünket táplálhatjuk napunk éltető energiájával. Azért gondoljunk a szervezetünk belső táplálására is! A lángos és a dinnye mellett a nyári hónapok másik kedvelt csemegéjét, a barackot is fogyasszuk egészségünk megőrzése érdekében.

Az őszibarack hamvasságával, sugárzó, napsütötte pirosságával méltán vonzza a tekintetünket. Ne feledkezzünk meg jótékony hatásáról! Már csak azért sem, mert a barack magas ásványi anyag-, és vitamintartalma kitűnő hatással van szervezetünkre. Az őszibarack az mellett, hogy egy természetes antioxidáns, a hormonháztartásunkat is karbantartja. Nem kell félnünk a túladagolástól, kedvünk és étvágyunk szerint fogyaszthatunk belőle.

Az őszibaracknak magas az A és C-vitamin, kálium és szelén tartalma. Remek kalcium és magnézium forrás, így a csontok regenerálódására is jó hatással van. Ásványi anyag tartalma segíti az izmok képződését. A hypertoniában szenvedők csemegéje, mert az őszibarack csökkenti a vérnyomást. A szívet is óvja és ezáltal kedvező hatással van a szív és az érrendszeri problémákra.

Magas tápértékének és alacsony kalória, fehérje, szénhidrát és zsírtartalmának köszönhetően kitűnő gyümölcs a diétázók számára. A fogyókúra idején élvezhetjük számos áldását, többek között remek bőr és hajszépítő hatását. Az őszibarack 90%-a víz, ettől olyan lédús és szomjoltó gyümölcs. Nagy áldás ez a nyári kánikulák idején.

A fogyás megkönnyítése mellett erősíti a csontokat, hiszen az őszibarackban található kalcium és magnézium aránya kiemelkedő. A csontok regeneráló hatásának köszönhetően kitűnő, sőt remek harcostárs a csontritkulás elleni harcban. A csodás gyümölcs rendszeres fogyasztása mellett könnyű fittnek maradni. Már csak ezért se maradjon ki az őszibarack az étrendünkből.

Csontépítő, vérnyomáscsökkentő és szívvédő hatású ínycsiklandó gyümölcsünk megszépíti bőrünket is. Bizonyíték képpen, íme egy remek arcpakolás. Próbáld ki azonnal, és érezd jótékony hatását a bársonyossá váló bőrödön.

Barackos pakolás: Törjünk vagy turmixoljunk össze egy őszibarackot, keverjük össze egy kevés tejszínnel és mézzel. A keveréket vigyük fel az arcbőrünkre. 20 perces hatóidő után langyos vízzel mossuk le. A remek érzés élménye érdekében hetente egyszer ismételjük meg a műveletet.

Magas rosttartalma miatt fordulhatunk az őszibarackhoz többek közt székrekedés idején. Fogyasszuk legalább kettő-három darabot, 2-3 órával az étkezés után. Szervezetünk számára ilyen esetben fontos, hogy a gyomor már csak a könnyen emészthető barack hatására összpontosíthasson.

Fokozottan ajánljuk az őszibarack fogyasztását a számítógépeket rendszeresen használó informatikusok, programozók figyelmébe. Számukra azért fontos, mert a barack képes megtisztítani a szervezetet a gépek által kibocsájtott káros kisugárzásoktól és szennyeződésektől.

Ne feledjük, a legfontosabb, hogy erősíti az immunrendszerünket. Mindezek mellett védi a sejteket, erősíti a kötőszöveteket, csökkenti a stressz kellemetlen hatásait, javítja az emésztést és remek vízhajtó. Irány a zöldséges!