A napokban a Pécsi Tükör nevű, impresszum nélküli oldalon jelent meg egy írás Bognár Szilviáról, amit a Pécsi Stop is átvett. A témával tegnap már foglalkoztunk mi is, ám az MSZP továbbra is tüzel a város DK-s alpolgármesterére, ezúttal szintet léptek: nem helyi, hanem az országos lapjukban a Népszavában közöltek egy szerzőnélküli „cikket”, ahol „árulónak” titulálják Bognárt. Tegnapi cikkünk a témában:

A szocialisták továbbra is a ZsÖK ügy körül forronganak, ahol, mint ismert Bognár Szilvia nem támogatta az ő jelöltjüket, akinek a szakmai munkássága minimum megkérdőjelezhető, de a hírek alapján hűséges szocialista káderről van szó. Bognár pedig azért lett áruló, mert az EMMI helyettes államtitkárával is egyeztetett (jó kérdés, hogy ez az információ hogyan került az MSZP-hez közeli média birtokába) chaten. Péterffy Attila ezért állítólag kijelentette, hogy Bognár Szilviában nem tud megbízni, mivel árulónak tartja őt.

De felmerül a kérdés, mi az igazi árulás?

Árulás-e ha egy ellenzéki alpolgármester szóba áll egy kormánypárti államtitkárral, akivel ideális esetben feltétlenül kell, hogy valamilyen munkakapcsolat legyen, ha már azonos területért felelősek?

Ha már itt tartunk, árulás ha egy ellenzéki politikus szóba áll egy kormánypártival? Párbeszédre és relatíve jó munkakapcsolatra, vagy duzzogásra és támadásra van szükség? Melyik szolgálja a pécsi emberek érdekeit?

Netalántán az árulás a választókkal szemben, hogy civil álca mögött, korábban a várost eladósító, ezerszer is megbukott politikusokat emelnek újra hatalomba?

Árulás a Mindenki Pécsért Egyesületet megkerülve, a rendkívüli jogrendet kijátszva pozíciókat osztogatni?

Esetleg az nevezhető árulásnak, hogy minden jelentős pécsi cég élére MSZP-hez közeli embereket neveznek ki?

Vagy az az árulás, hogy a pécsi adófizetők pénzéből sokmilliós sporttámogatásokat kap, az egyik önkormányzati képviselő haverja?

Árulás a választói akarat semmibevétele, és egy mérhetetlenül alacsony népszerűségű párt (MSZP) felülreprezentálása, miközben a két legnagyobb ellenzéki platform (DK és a Momentum) szinte semmilyen súllyal nem bír a városvezetésben?

Árulás az egyhangúlag megválasztott alpolgármester jogköreit folyamatosan csorbítani?

Árulás összeállni egy baloldali oligarchával, és úgy táncolni, ahogy ő fütyül?

Árulás az elviekben szövetséges alpolgármester ellen minden létező fronton támadást indítani, a nyilvánosságban?

Mindenki döntse el saját lelkiismerete alapján, hogy ki az áruló, és ki nem.