Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta, hogy a pedagógusok mintegy 75 százaléka már kérte a vakcinát. Beszámolt többek között arról is, hogy az általános iskolát szeptemberben kezdő, leendő első osztályosokat a napokban lesz esedékes beíratni az iskolai intézményekbe. A járvány miatt az online jelentkezést javasolta a szülőknek.

Az általános iskolai beiratkozások ugyan április 15-16-án lesznek esedékesek, de már ma, április 10-én, szombaton megnyitják a Kréta-rendszert használó iskolák esetében az online beiratkozáshoz szükséges felületet. A Kréta-rendszerben történő online beiratkozáshoz csak a lakcímkártyát kell feltölteni, az egyéb dokumentumokat személyesen ráérnek az érintettek majd ősszel bemutatni – mondta a Magyar Nemzetnek Hajnal Gabriella elnök, aki figyelmeztetett arra is, hogy a szülők készüljenek fel, és már most döntsenek, és jelezzék azt is, hogy a gyermek ősztől hittanra vagy erkölcstanra szeretne majd járni.

A Magyar Nemzet írásában közzétett néhány adatot is arról, hogy ősszel Magyarországon több mint 95 ezer gyermek kezdi meg általános iskolai tanulmányait, 16 ezer nagycsoportos pedig tovább marad az óvodákban.  

KRÉTA-rendszer felülete az alábbi linken érhető el, és 2021. április 16. éjfélig lesz használható:

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

Fotó: pixabay.com