A Pápán, 2009-ben alakult, és országos hatáskörrel rendelkező civil szervezet, a Nemzetközi Táncszövetség Magyarországi Fiókszervezete (NTMFSZ) 2021. június 5-6 között a Kozármislenyi Városi Sportcsarnokban rendezi meg MFSZ Euro Kupa versenyét.

A két napban a zene és a tánc veszi birtokba a baranyai város sportcsarnokát, hiszen az NTMFSZ fő tevékenysége táncversenyek rendezése, lehetőség szerint minél szélesebb táncstílusban. Alakuláskor célként tűzték ki a fiatalok táncsportok iránti szeretetének megőrzését, előmozdítását és a táncot szerető és művelő közösség összetartó erejének megtartását.

Feladatuk között szerepel a nagy világi versenyekre való selejtező versenyek megszervezése, lebonyolítása, és a versenyzők kvalifikálása.

Évente három kvalifikációs versenyt rendeznek az ország különböző szegleteiben. Számos tagegyesületünk van, amelyek évről-évre egymással versengve igyekeznek megszerezni a minden évben tartandó világversenyre a kijutási jogot. Az általuk használt szabályrendszer és a nemzetközi szövetség által használt szabályzat között koherencia áll fenn, ezért nagyban megkönnyíti a versenyzők felkészülését a különböző hazai és nemzetközi versenyekre.

Az eltelt tizenkét év alatt rengeteget fejlődött a szervezet nemcsak létszámban, hanem szakmailag is. Az NTMFSZ által szervezett eseményeken lehetőség adódik mindenki számára, aki akár amatőr szinten is, de szenvedélyt érez a tánc iránt.

Már 2009-es első évben 300 fővel képviselték Magyarországot a Barcelonában tartott világbajnokságon.