Négy kontinens hetven országából összesen több mint ezer hallgatója és oktatója volt eddig a Pécsi Tudományegyetem (PTE) idén ötéves nyári egyetemi programsorozatának, a Pécs Summer Schoolnak – tájékoztatta a PTE az MTI-t.

Idén a koronavírus járvány miatt online formában rendezik meg a hagyományos nyári egyetemet – írták.
Emlékeztettek: a sorozatot 2016-ban indították el, az egyetem nemzetköziesítési programjának részeként, amelynek meghatározott célja volt az úgynevezett “nyári trimeszter” létrehozása. A közleményben Tarrósy István nemzetközi igazgatót idézték, aki azt mondta:

“bebizonyosodott, hogy egyre nagyobb hallgatói igény van a sorozatra, amely révén mára a PTE e területen piacvezetővé vált a hazai felsőoktatási intézmények között.”


Az elmúlt öt évben a PTE 30 nyári egyetemet szervezett, amelyek együttesen 350 napon át zajlottak. Eddig négy kontinens 70 országából 800 hallgatója volt a programsorozatnak, a képzésben résztvevő oktatók száma pedig meghaladja a kétszázat – közölték.
A PTE-sek mellett külföldi vendégoktatók is részt vettek a nyári egyetemi programokon, amelyeket szabadidős rendezvények – városnézés, múzeumlátogatás, koncertek, interkulturális estek, kirándulások, sportvetélkedők – egészítettek ki.

Forrás: mti.hu