MIKOR ÉRKEZIK? HOL FOG ESNI?

A Meteo Mecsek válaszol, íme!

Mivel annyian kérdezitek, gondoltuk tisztázunk pár dolgot a holnapi fronttal kapcsolatban. Tudjuk mindenki várja a felfrissülést, de ígérni nem szeretnénk bizonytalant.

MIKOR ÉRKEZIK? Holnap 16-17 óra magasságában érkezik meg a HIDEGFRONT, várhatóan kisebb záporok lehetnek elszórtan. Majd ahogy visszahullámzik a front, HEVESEBB ZIVATAROK is kialakulhatnak. Mivel száraz a levegő így várhatóan nagy jég (3-5 cm), heves kifutószèl (100 km/h felett), felhőszakadás (20-30 mm) és HEVES villámlás is lehet a zivatarok környezetében. Érdemes a mozdítható tereptárgyakat biztonságos helyre rakni, ugyanis a zivataroktól független erős OLYKOR VIHAROS lehet az északnyugati szél!

HOL FOG ESNI? Jelenlegi számítások szerint legkevésbé érintett szakasz a SZENTLŐRINC-ORFŰ vonaltól nyugatra eső terület lehet, de a keletre eső részeken sem mindenhol eshet. Erről a front érkezése előtt tudunk részletesen tájékoztatni mindenkit. Tehát bizonytalan a helyzet, így városra vagy falura pontosan nem tudunk előre jelezni.

Délben indul PERCRŐL-PERCRE rovatunk, amit érdemes lesz követni.