Tóth Csaba maga jelentette be sajtótájékoztatón, hogy visszalép az ellenzéki előválasztástól, amely egyébként holnap ér véget. „Mi történt?” címmel tartott bejelentésén felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben elmondta, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni, ráadásul saját támogatói is kihátráltak mögüle.

Emlékezetes, hogy a pénteki miniszterelnök-jelölti vitán maga Karácsony Gergely is megvonta támogatását a korrupciós ügyekkel vádolt Tóthtól. Ezt követően a Párbeszéd, a Jobbik és a DK is megvonta tőle a támogatást. Tóth Csaba a sajtótájékoztatón krimibe illő részleteket is elárult: állítása szerint a kampány előtt azzal fenyegették meg, hogy megölik, ha nem száll ki a politikából.

Az MSZP politikusa szerint „mindenféle bizonyíték nélkül, mendemondákra hivatkozva az én miniszterelnök-jelöltem kihátrált mögülem”, miközben más jelöltek esetében ezt nem látta megvalósulni. Az ellene felhozott vádak kapcsán elmondta, hogy a helyreigazítási perek ilyenkor elveszítik az értelmüket, mert ha nyerne, az már senkit nem fog érdekelni. Tóth Csaba szerint egy tisztességesen megtartott előválasztáson győzelmet aratott volna, de egy ilyen lejárató kampányt, amelyhez a sajtó is asszisztált, nem tudott már elviselni.

A Telex információi szerint Budapest 8. választókerületében egyébként hatalmas a részvétel, sőt, az egész országban ott mennek el a legtöbben szavazni. Ez persze nem csoda, látva a rengeteg botrányt. A lap úgy tudja, hogy a Momentum által támogatott Hadházy Ákos nagyon simán vezet is Tóth előtt. Más nem is indult a zuglói előválasztáson, így a győztes kiléte már el is dőlt.

A választókerületi adatokról, pláne részeredményekről hivatalos tájékoztatást nem ad ki az előválasztást szervező Országos Előválasztási Bizottság, elvileg szerdán derülnek ki a pontos végeredmények. Kérdés, hogy a bejelentés után hogyan jár el a hat szervező párt.

Forrás: Telex