A Tesla, minden idők egyik legkedvencebb, legjobb elektromos meghajtású autók egyike, amelynek gyártására az amerikai Szilícium-völgyben, startup vállalatként alapított innovatív autóipari vállalkozás. Ez idővel a megújuló energiára épülő infrastruktúra fejlesztésébe, így a villamosenergia-tároló és -töltő egységek, napelemek kutatásába, gyártásába is belépve, forradalmi átalakulást indított el az autóközlekedés és autógyártás és elektromos infrastruktúra területén.

Ezen okból kifolyólag oly népszerű köreinkben. Ki ne akarna kipróbálni egy ennyire innovatív gépjárművet. Azonban, ez nem ilyen egyszerű, mivel annyira modern és tudományos, így az árát is elkérik érte.

De most, mégis van lehetőségünk egy ilyen autó ülésén eljutni A-ból a B-be Pécsett, ugyanis abban az esetben, ha jól választunk Taxit, ez az álmunk valóra válhat!

Nyitrai Attila, ki az említett Tesla taxit vezeti, és működteti, a Pécsi Újság.hu-nak elárulta, hogy:

„Már hosszú ideje tanulmányoztam az elektromos autókat a világhálón. Tudtam, ha villanyhajtású járművet veszek, az csupán egy Tesla lehet. Mindenki az árára kíváncsi, de a modell minden adata megtalálható az interneten. A lényeg, hogy a taxisok számára hirdettek egy állami támogatású pályázatot. Annyiba került, mintha vettem volna egy jó minőségű, hagyományos, új autót.”

Természetesen, ha jobban belegondolunk, akkor sokkal olcsóbb formában is lehetne fuvaroztatni, azonban Attila erre azt felelte, hogy:

„Valóban, így igaz. De ha már rengeteg időt töltök el valahol, akkor nem mindegy, milyenek a körülmények. Ebben még állni is más, mint a korábbi járműveimben. A beszállók közül sokan felismerik a márkát. Akik nem műszaki beállítottságúak, azok csak azt érzékelik, nem akárhová kerültek, akaratuktól függetlenül.”

Továbbá azt is megtudhattuk, hogy olyan biztonságot nyújt, amiről korábban még álmodni sem lehetett. Mindent lát. Nyolc kamera továbbítja az információkat a fedélzeti számítógépre, onnan pedig a sofőr felé megy a jelentés, illetve képes lenne az önálló közlekedésre is, viszont ahhoz a komputer másik szoftverét kellene megvásárolni. Ez azonban egész Európában fejlesztés és engedélyezés alatt áll még.

Jöjjön hát a Tesla taxi!

Forrás