Mohácson ismételten újítás várható, ezúttal a Szélső-, valamint a Szent Erzsébet utcák határolta park teljes felújítása, valamint részben sportparkká alakítása van folyamatban.

A szeptember végén kezdődött munkák befejezését tavaszra vállalta a pécsi székhelyű kivitelező, az R-Optimum Kft. A pályázati támogatással elnyert forrást több tízmillióval egészíti ki az önkormányzat, s így a környéken élők kérésének nem csupán eleget tesznek, de a reméltnél is többoldalúan használhatóvá válik – írja a Mohácsi Újság.hu.

A sétautak, zöldterület felújítása és új utcabútorok kihelyezésén túl egy úgynevezett D típusú sportpark a városnak ezen a részén is szolgálja a környéken lakók egészséges életmódját. Egy 400 méteres, rekortán burkolatú futókör készül, és különböző sporteszközöket is elhelyezünk ott. Több korosztály használatára alkalmas húzódzkodó, tolódzkodó, felvőtámaszt gyakorló, has- és hátizom-erősítő, s egyebek mellett függeszkedésre alkalmas eszközök lesznek – összegezte az újabb parkfejlesztő beruházást Pávkovics Gábor polgármester.-írta meg a BAMA.