II. LAJOS – interaktív előadással bővült az Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet repertoárja, az új premierre 2022. február 4-én, 18 órai kezdettel kerül sor. Kapunyitás 17:30-tól, a helyek elfoglalása pedig érkezési sorrendben történik majd.


Több is veszett Mohácsnál! – szól a mondás, de mit is jelent ez? Mire vonatkozott? Mennyi pontosan az a „több”? Van -e jogunk ítélkezni II. Lajos felett? Mit írhatunk az ő számlájára? 
Megidézzük a közönséggel az 1526. évi mohácsi csatát megelőző napokat, és a király dilemmáját.

Az idő fogy, egy ország sorsa múlik a Király döntésén, és a cselekvés gyorsaságán. 

Az Escargo Szobaszínház, 7633 Pécs, Endresz György u. 2/b interaktív előadásán azt a kérdést boncolgatja, vajon mihez kezdene egy mai 20 éves fiatal ilyen elképzelhetetlenül nehéz teherrel? Vajon mit tennénk, ha rajtunk múlna az ország sorsa, ha a személyes túlélés, vagy a királyság jövője között kellene választanunk? 


A felnőtté válásról, a felelős döntésről és a történelem terhének felvállalásáról szól ez a darab.


Az előadást 14 éven felülieknek ajánlják!

Szereplő: Szabó Zsolt

Rendező: Komlóczi Zoltán

Szakértő: Varga Szabolcs

Konzulens: Alapi Tóth Zoltán

„Különleges színdarab készül hetek óta az Escargo Szobaszínházban. A II. Lajos című darab azt a kérdést járja körül, hogy ma vajon egy húszéves fiatal miként nézne szembe azzal, hogy egy hódító birodalom az országára tör, és mindenki tőle várja a megoldást. Ősbemutató jövő pénteken, hely korlátozottan, és egy biztos: Ilyen még nem volt!” – írta Varga Szabolcs a darabról, aki szakértőként működött közre a darab színpadra állításában.

Escargo Szobaszínház hitvallása: „Minden élmény, minden érzelem, indulat és szenvedély, minden gondolat és megélt helyzet – a gyerek számára nyersanyag és tapasztalat az élethez. Vagyis, míg a színész az életből hozza a nyersanyagot, addig a diák a későbbi életébe építi be a színházi játék okozta és hozta tapasztalatokat. Mert nincs kétféle, kétfajta érzelmi világ. Félelmetes, ahogy a diák raktároz, öntudatlanul megél és tapasztal.”

Az Escargo Szobaszínház társulata felhívja a tisztelt közönség figyelmét, hogy az előadás kezdésekor az Escargo Szobaszínház bejáratát zárják. „A hely intimitására való tekintettel és a többi néző zavartalan szórakozásának érdekében a kezdés után érkező vendégeket már nem áll módunkban a színházterembe beengedni.”

Forrás: escargohajoja.hu

Fotó: escargohajoja.hu