A tűzoltók megfékezték a lángokat Kaposváron, ahol korábban egy hatszáz négyzetméteres raktárépület égett a Raktár utcában. Az épületben gépkocsik álltak. A kaposvári hivatásos és önkéntes tűzoltók mellett a dombóvári hivatásos tűzoltók is a helyszínre érkeztek, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt vízsugárral oltották a tüzet. Az egységek a munkálatok közben több gázpalackot találtak, amelyek közül a hő- és lánghatást ért palackokat mesterlövész lőtte ki. A tűzoltók folytatják az átvizsgálást a területen.

Ahogy arról a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ma hajnalban a katasztrofavedelem.hu oldalán beszámolt, kigyulladt egy raktár Kaposváron.

Az egységek a hajnali órában azonnal megkezdték a lángok oltását. Egy körülbelül háromszáz négyzetméteres raktár ég Kaposváron, a Raktár utcában. Az épületben autók találhatók. Az esethez a megyeszékhely hivatásos és önkéntes tűzoltói érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, öt vízsugárral oltják a lángokat. Egy dombóvári hivatásos egységet is a helyszínre riasztottak.

Néhány jó tanács az Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól!

Menekülési lehetőségek:

  • Családunkkal nézzük meg közösen, tűz esetén merre tudunk a leggyorsabban a szabadba menekülni a házunk (lakásunk) egyes helyiségeiből.
  • Gyakoroljuk a menekülést.
  • Ellenőrizzük, hogy minden nyílászáró nyitható, nincsen-e beszögelve, beragadva. A biztonsági rácsok nyithatók-e belülről. A fixen rögzített fémrácsok megakadályozhatják a menekülést.
  • Tanítsuk meg a családunk minden tagjának, hogy tűz esetén a padló közelében (leguggolva, négykézláb) közlekedjünk, mert itt biztonságosabb. A füst és a hő felfelé száll.
  • Ne pakoljunk semmit a folyosókra, lépcsőkre, kiürítési útvonalakra. Baj esetén a tárgyak akadályozhatják a gyors és biztonságos menekülést.

Forrás: katasztrofavedelem.hu