Fának csapódott egy autó az M5-ös autópályán, a sofőr a helyszínen meghalt.

Egyelőre tisztázatlan okból lesodródott az útról és egy út menti fának csapódott egy személygépkocsi az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalának 42. kilométerszelvényében. Az Újhartyán térségében történt közúti közlekedési baleset következtében a jármű sofőrje, egy 34 éves férfi a helyszínen életét vesztette.

Az érintett útszakaszon a rendőrök a külső sávot lezárták.

A rendőrök a helyszínelés és a mentési munkálatok előrehaladtával fokozatosan teszik majd szabaddá a lezárt útszakaszt.

Frissítés:

Miközben zajlottak a helyszíni szemlével és a mentéssel kapcsolatos munkálatok, egy férfi közelítette meg gyalogosan a tragédia helyszínét, jobb elején sérült autója néhány száz méterrel arrébb vesztegelt a leállósávban. Mint kiderült gépkocsija rongálódása friss, az a nem sokkal korábbi, a meghalt sofőr autójával történt ütközéskor keletkezett.

Szondája negatív lett, kihallgatásra előállították.

Az 56 éves koszovói férfi nem tagadott, bár állítása szerint nem sokra emlékezett, csak valami fémes hangot hallott és autója cikázni kezdett a belső sávban. Sikerült az úton tartania kocsiját, amivel aztán megállt a leállósávban. A gyanú szerint haladása közben áttért a külső sávba, ahol autója jobb elejével elérte a másik jármű bal hátulját. Utóbbi az ütközés miatt tért le az útról és csapódott fának.

A férfi ellen halálos közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.