Bősz Anett lesz a Demokratikus Koalíció (DK) főpolgármester-helyettese, miután Gy. Németh Erzsébet, a párt eddigi fővárosi képviselője, fővárosi frakcióvezetője és főpolgármester-helyettese országgyűlési mandátumot szerzett a választáson, ezzel pedig összeférhetetlenné vált korábbi pozícióival – közölte a DK szombaton az MTI-vel.

Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke által jegyzett közlemény szerint az elnökség úgy döntött, hogy Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselővé válásával a DK listás fővárosi képviselője Élő Norbert, a DK fővárosi frakciójának pedig Szaniszló Sándor XVIII. kerületi DK-s polgármester lesz a vezetője.
    

„A DK nagyon köszöni Gy. Németh Erzsébet eddigi fővárosi munkáját és sok sikert kíván neki az országgyűlési képviselői feladataihoz” – olvasható a közleményben.

Forrás: mti.hu

Fotó: facebook

„Köszönöm a főpolgármester-helyettesi jelölést! Megtiszteltetés, hogy Gy. Németh Erzsébet után, aki parlamenti feladatait kezdi meg, ebben a formában folytathatom a közéleti munkám. Hiszem és tudom, hogy a főváros és az agglomeráció tudatos és jól tervezett együttműködése a közép-magyarországi régió következő 30 évét dönti el. Ebben a fenntartható fejlődés, az infrastrukturális előrelépés, valamint a gazdasági-társadalmi folyamatok segítése éppúgy benne foglaltatik, mint a kultúra, a szociális kérdések vagy a sport és szabadidős tevékenység. Ha Budapest és a gyűrűagglomeráció a jövőben nem zéróösszegű játékokban gondolkodik, úgy cselekszünk közösen, hogy együtt léphessünk előre, 2050-ig bezárólag egészen más jövő elé nézünk. Eddig az időpontig ugyanis, egészen a Velencei-tó vonaláig közlekedési és társadalmi szakemberek azt prognosztizálják, hogy a magyar társadalom 50 százaléka fog élni. Ez a folyamat zajlik, ez a folyamat megállíthatatlan. Rajtunk múlik, hogy a környezettudatos közlekedési hálózatot, a fenntartható fejlődés követelmeihez felnőni kész gazdaságstratégiai fejlesztési tervet és az itt élők szabadidős igényeit tudjuk-e szolgálni. Azon leszek, hogy így legyen! Köszönöm a Demokratikus Koalíciónak és Karácsony Gergely főpolgármesternek! Azon leszek, hogy a következő években rászolgáljak a most megelőlegezett bizalomra!” – olvasható Bősz Anett Facebook oldalán.