Legalábbis egy, a Pécs Aktuál hírportálhoz jutott hangfelvétel alapján nagyon komoly a gond, mindezt Bánkuti István a Tüke Busz vezérigazgatója mondta el a városházán. Bánkuti szerint szükséges a jegy- és bérletek árának emelése, meg kell szűntetni az éjszakai járatokat, és ritkítani is kell a menetrendet, különböző okok miatt.

Ezek az okok pedig elsősorban abból származnak, hogy nincs elég sofőr, a fiatalok számára nem túl vonzó a buszsofőri életpálya, a bérek rendkívül alacsonyak, az állomány vészesen elöregedett. Ezen kívül a társaság kiadásai is jelentősen nőttek az elszálló energiaárak miatt, Bánkuti szerint ha az önkormányzat nem hozza meg a szükséges döntéseket, akkor ősztől nem tudnak kellő számban kiállni” és nem tudnak megfelelő szolgáltatást biztosítani a pécsieknek a létszámhiány okán.

Azonnali béremelésre lenne szükség, azonban erre láthatóan nincs pénz, rengeteg sofőr megy nyugdíjba, sokaknak pedig a túlóra kerete fog kifogyni már ősz elejére. A baj tehát óriási a pécsi tömegközlekedésben, melyet az önkormányzatnak és a kormánynak közösen kellene megoldania. Mindehhez pedig forrásra van szükség, információink szerint mintegy 1 milliárd forint kellene a Tüke Busznak ahhoz, hogy legalább a mostani működési színvonalat fent tudják tartani.