Orbán, Gulyás és több másik fideszes politikus is hangsúlyozta, hogy most mindenkinek spórolnia kell, mert a háború miatt nehéz időszak következik. Mindez rendben van, akkor ha a spórolást saját magán kezdi a kormány.

Ha például az államtitkárok és Orbán Viktor busás fizetésemelést visszavonja, a válság miatt.

Ha a teljesen felesleges, pazarló és környezetszennyező tűzijátékot nem tartják meg Augusztus 20-án.

Ha az elmúlt évtizedekben kisrófolt oligarchák vagyonát befagyasztják és visszaveszik. Az nem járja, hogy a lakosság spórol, miközben Mészáros, Tiborcz és Puch milliárdokon ül.

Ha a felesleges, soha meg nem térülő látványberuházásokat lemondják.

Ha teljesítik az EU valamennyi feltételét az Uniós támogatásért cserébe.

Ha a professzionális sportolók adóterheit is megemelik, az nem járja, hogy ők évenkénti 500 millió forintig kedvezményesen adóznak, miközben a hazai KKV-k egyre súlyosabb adó terheket nyögnek.

Ha már professzionális sport: jelen helyzetben, mikor magyar családok megélhetése került veszélybe az elszálló energiaárak miatt, talán érdemes lenne csökkenteni a felcsúti meg kisvárdai focira ömlő állami támogatásokat is.

Ugyanez igaz az egyházakra is, nem most van az ideje templomokat felújítani sem határon innen, sem határon túl.

Közmédiára sem feltétlenül most kell 120 milliárd forintot áldozni, nem most van itt az ideje a hazugságoknak. Ez az összes fideszes propagandistára igaz.

De Orbán Viktor hatvanpusztai majorságára költeni is meglehetősen felesleges jelenleg.

Érthető a spórolás, azonban a lakosságtól ez csak akkor várható el, ha a kormány példát mutat. Vegyék vissza az oligarchák vagyonát, állítsák le a felesleges kiadásokat, hagyjanak el a luxusberuházásokkal és a luxuséletmóddal. Ha ez megtörténik, akkor utána esetleg minket is meg lehet kérni, hogy spóroljunk.