A TérZene Program keretein belül 2022. október 23-án, 10 órakor Kozármislenyben a Templom tér- Kossuth utca találkozásában immár a 28. alkalommal hallgathatják az érdeklődők a „Zenélő Kozármisleny” soron következő előadását.

A „Zenélő Kozármisleny” vasárnap délelőtti műsorában fellépnek:

Kuna Vali és Testvérei

Az előadás programjában szerepelni fog többek között: Liszt: II. Magyar Rapszódia, Verdi: Rabszolgák kórusa a Nabucco című operából, Mozart: Lacrimosa a Requiemből, Erkel: Hazám, hazám ária a Bánk bán operából.

A zenekar erőssége a szakmai hitelesség és a professzionális hangszertudás mellett, hogy alapító tagjai nemcsak a színpadon alkotnak egységet. A formációt a négy Kuna testvér, Valéria, Márton, Gyula és Bence hozta létre még 1993-ban (a zenekar legidősebb tagja ekkor csupán 11 éves volt!). Zenei munkásságuk alapjait a rézfúvós hangszerek képezik, mivel 2-4 éves koruk óta ezeken a hangszereken játszanak. A trombita, kürt és a harsona mellé az évek során az ének társult, így a zenekar jelenlegi felállása: Valéria (ének, trombita), Gyula (trombita), Márton (harsona) Bence (kürt, ütőhangszerek).

A testvéri kötelék és a zene iránti elkötelezettség kiemeli őket az előadók sorából. Utánozhatatlan atmoszférát teremtenek minden előadásukon a testvéri kötődés és a szeretet természetes jelenlétével.

A zenekar díjai:
1993 – Nemzetközi Barcsi Rézfúvós Kamarazenei Találkozó – Nívódíj
1995 – Passau Nemzetközi Rézfúvós Kamarazenei Verseny – Különdíj
1996, 98, 99 – Pozsony Interforum Talentov Nemzetközi Kamarazenei verseny – I. díj
2005 – Fonogram díj jelölés mint “Az év felfedezettje”
2005 – Príma-Díj
2013 – Smoothjazz Dalverseny Közönségdíj
2014 – VII. Jazzy Dalverseny Közönségdíj

Forrás: fourtissimo.hu