Érdekes kimutatást készített az év végére az mfor.hu oldal. A portálnál megnézték ugyanis, hogy melyik országgyűlési képviselő szólalt fel a legtöbbször és a legkevesebbszer a Parlamentben.

Eszerint a legaktívabb képviselő a fideszes Rétvári Bence, aki összesen 210 alkalommal szólalt meg az üléseken, ezek több mint fél napig, 14 óra 36 perc 2 másodpercig tartottak. Őt követi az ellenzék legaktívabb megszólalója, az LMP pécsi politikusa, Keresztes László Lóránt. Keresztes 113 alkalommal kért és kapott szót, összesen 11 óra 8 perc 40 másodpercet beszélt az országgyűlésben. Harmadik helyen a KDNP-s Nacsa Lőrinc zárt, neki 108 hozzászólása összesen 9 óra 52 perc 55 másodpercig tartott.

Ha csak a választások óta eltelt időszakot nézzük, akkor pedig szintén egy fideszes, Koncz Zsófia volt a legaktívabb. Ő mind a 104 megszólalását az áprilisi voksolás óta tette meg, összesen 5 óra 33 perc 40 másodperc erejéig. Az újonnan bekerült képviselők közül a mi hazánkos Novák Előd 4 óra 50 perc 4 másodpercig, míg a párbeszédes Jámbor András 4 óra 43 perc 44 másodpercig beszélt.

Nem lenne teljes egy ilyen összessítés a másik véglet megnézése nélkül. Összesen 16 olyan parlamenti képviselő van, akik egyáltalán nem szólaltak még meg, közülük 13-an fideszesek. Mivel az ülés levezetését nem tekintik megszólalásnak, ezért köztük van például Kövér László házelnök is, vagy éppen Kubatov Gábor pártigazgató és Rogán Antal. A KDNP-ből is egy ismert ember az egyik „néma levente”, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hiába ül rengetegszer a Parlamentben, megszólalnia még nem sikerült.

Az ellenzékiek közül jóval kevesebben vannak, akik nem szólaltak meg. A jobbikos Szabó Hajnalka már biztosan nem is fog, hiszen ő a nyár végén lemondott mandátumáról, de várhatóan Hadházy Ákos sem lesz sokkal aktívabb. Az ellenzéki politikus még az eskütétellel is megszenvedett, majd egyértelművé tette, hogy nem kíván bejárni a Parlamentbe.