A Somogy Vármegyei Főügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 15 éves fiúval szemben, aki két Somogy vármegyei gyermekotthonban is szexuálisan zaklatta társait.

A vád szerint a serdülőkori magatartászavarban szenvedő fiatalkorú vádlott kiskora óta nevelőszülő gondozásában élt, azonban 2020 évben gyermekotthonban helyezték el, ahol a házirendet nem tartotta be, viselkedése miatt a nevelőkkel, illetve a lakótársaival is voltak konfliktusai.

A fiú 2021 decemberében a szobájába csalta 5 éves nevelt társát, eltorlaszolta az ajtót, aztán rávette a gyermeket, hogy fogja meg nemi szervét, majd ruha nélkül a sértettre feküdt. A vádlottat ekkor az egyik nevelő zavarta meg, aki nem tudott benyitni a szobába az ajtóhoz tolt bútor miatt.

A fiú egy másik otthonban további két gyermeket abuzált, akik közül az egyik sértettet többször bántalmazta, majd szexuális erőszakot is el akart követni ellene, de a megfélemlített sértett kiabálni kezdett és kimenekült a szobából. A 11 éves gyermek esetében a vádlott véghez vitte a bűncselekményt, azonban két nevelt társuk a folyosóról észrevette, hogy mi történik a terhelt szobájában, és azonnal értesítették a nevelőket.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában az eljárás alatt mindvégig letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés alkalmazására tett indítványt.

A fényképet a nyomozó hatóság készítette az egyik helyszínen.