Kedden Gödön és Nyíregyházán is közmeghallgatást tartottak, ezeken Bakos Bernadett az LMP országgyűlési képviselője, és Tetlák Örs Érd LMP-s alpolgármestere is részt vett. Gödön a Samsung gyár kapacitásának esetleges megduplázásáról, Nyíregyházán pedig egy tartó- és takarólemez gyár telepítéséről. Bakos Bernadett ezek kapcsán tartott ma sajtótájékoztatót Budapesten.

Gödön számokkal nem készültek, Nyíregyházán pedig ellentmondásos dokumentációk jelentek meg a gyárról. Bakos szerint nonszensz, hogy úgy akarják ezeket a fejlesztéseket elvégezni, hogy a legegyszerűbb kérdésekre sem tudnak válaszolni, nem tudják megmondani, hogy hogyan oldják meg a vízellátást, a károsanyag kibocsátás-csökkentését, vagy épp a szennyvíz elvezetését. A zöldek szerint az is felháborító, hogy Nyíregyházán a közmeghallgatásra nem engedték be az embereket, ismét az ott élők feje fölött hoznak meg olyan döntéseket, amelyek súlyosan szennyezhetik a környezetet, és a környezeti értékeket. 

A kormánypropaganda azt hangoztatja, hogy óriási munkaerő lehetőséget biztosítanak ezek a multik, és óriási mértékű adót fognak fizetni, de az LMP szerint mindez nem igaz, hiszen főleg olcsó külföldi munkavállalók fognak itt dolgozni, ráadásul a multik a kormánytól rendre adókedvezményeket kapnak, a Társasági Adó mértéke is mindössze 9 százalék.

A fentiek miatt a zöldek nemet mondanak ezekre a beruházásokra, éppen ezért tüntetést is szerveznek Debrecenben, valamint petíciót is indítanak, hogy hazánk ne váljon akkumulátorgyártó nagyhatalommá.