A 2023-as Héraklész-gálán hét kategóriában százharminc díjat osztott ki a legjobb eredményeket elért fiatal utánpótlás sportolóknak és edzőiknek a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága.

A tavalyi év legjobb utánpótlás-sportolóit díjazták a rendezvényen, akik között a fiúknál a vb-győztes U18-as pólóválogatott nyerte el az év legjobb csapata kitüntetést!

A válogatott 2022 nyarán a PSN Zrt. játékosa, a csapatkapitány Gaszt Roland vezérletével lett világbajnok Belgrádban, a csapat másodedzője pedig a szintén PSN Zrt.-s, pécsi Lukács Gergely volt.

A pécsiek sikeréről Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere is posztolt közösségi oldalán:

Mindkét világbajnok csapatunk első díjat kapott a Héraklész-gálán!

Ami a nagyoknak volt az M4 Év Sportolója választás az Operában, az a fiataloknak a Héraklész-gála, amit ezúttal a Puskás Arénában rendeztek meg.

A tavalyi nyár fantasztikus szereplése – hat világverseny, hat érem – után legalábbis jó eséllyel pályáztak legjobb utánpótláskorú pólósaink a legjobbaknak járó díjakra, és péntek este jött is a tarolás: a klasszikus csapatsportokban a fiúknál az U18-as világbajnokságon diadalmaskodó válogatottunk nyert, míg a lányoknál az U16-is világbajnokságon aranyérmes együttesünk!

Ráadásul a díjátadók is ismerősök voltak: a fiúknak a jelenlegi válogatott ásza, Manhercz Krisztián adta át az elismeréseket, míg a lányoknak olimpiai bajnokunk, Märcz Tamás.

Nyáron már gratuláltunk egyszer, most még egyszer megtesszük: elismerésünk valamennyi játékosnak és edzőnek, aki részese volt ezeknek a csodálatos sikereknek!