A kanadai műkorcsolya és jégtánc junior vb-re egyetlen magyar versenyzőt sem nevezett a magyar szövetség, helyettük három, Oroszországban és egy, Franciaországban született versenyző képviseli hazánkat, írja a 24.hu.

A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy mintha a Kósa Lajos fideszes politikus által vezetett Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ezt a tényt el is akarná titkolni, hiszen nem közölt információt a Calgaryban zajló junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságról, amelyen a kinti verseny honlapja szerint jégtáncban magyar színekben a Maya Benkiewicz/Mark Shapiro kettős, előbbi Franciaországban, utóbbi Moszkvában született és orosz állampolgár, a férfiaknál a szibériai Tiumenben született, szintén orosz állampolgár Aleksandr Vlasenko, a nőknél a moszkvai születésű, de egy éve már magyar állampolgár Polina Dzsumanyijazova indult.

Egyik műkorcsolyázó sem beszél magyarul, és Vlasenko kivételével mindannyian külföldön készülnek fel, de a versenyeken magyarként indulnak.

Hasonlóan a februári felnőtt Európa-bajnoksághoz, amikor pedig csak egy magyar képviselte a magyarokat, mellette négy orosz és egy ukrán születésű sportoló indult magyar színekben.