Ma ünnepli 10. születésnapját az ország egyik legkedveltebb kutyája, a korábbi tűzoltó, Brúnó.

A nool.hu beszámolója szerint Brúnó a salgótarjáni tűzoltókhoz csatlakozott 2013 októberében, majd százados lett. Hamar óriási népszerűségre tett szert, hiszen amellett, hogy hűen szolgálta a környék és a laktanya biztonságát, rendkívül barátságos kutyaként ismerték.

A zsemleszínű labrador 2013. május 10-én született Egerben, majd közel fél év múlva csatlakozott a tűzoltókhoz. Ezután 7 éven át volt állományban, ami alatt a felnőttek és a gyerekek kedvencévé is vált. Végül 2020 júniusában vonult nyugdíjba, Kecskés Bencéhez került, aki ma Szécsényben dolgozik tűzoltóként, de korábban a Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltségen volt.

A nyugdíjas Brúnó jelenleg Salgótarjánban él, főleg napozással és lustálkodással tölti az idejét, de gazdája elmondása szerint sokat kirándulnak, ahol a régi kollégákkal is tud találkozni. A macskákkal viszont a mai napig nem sikerült jó kapcsolatot kialakítania.

Brúnó május 10-én lett tíz éves, szerencsére remek egészségnek örvend. Boldog születésnapot és még sok boldog évet kívánunk!

Forrás: 24.hu

Kép: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság