Hétfőn több alkalommal riasztották a baranyai tűzoltókat az esős időjárás okozta károkhoz, de közúti balesethez is vonultak a véméndiek – írja honlapján a megyei katasztrófavédelem.

Reggel Vásárosdombón, a Rákóczi utcában egy pince telt meg vízzel, amelyet a sásdi hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével eltávolítottak. Néhány órával később aztán Sumonyon öntöttek ki a vízelvezető árkok, emiatt nyolc épület került veszélybe. A sellyei hivatásos tűzoltók megtisztították az árkot, majd a víz egy részét leszivattyúzták, így elhárították a veszélyt.

Délután Pécsett, a Vince utca előtti útszakaszon is a vízelvezető árok telt meg, a nagy mennyiségben lezúduló esővíz a környező épületeket, összesen tizenhét ingatlant veszélyeztetett. A pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták az útszakaszt és biztosították a helyszínt. Az épületek megóvása érdekében kétszázhét darab homokzsákot helyeztek el az utcában.

Mohács (Fotó: Mohács HTP)

Két fa is az útra dőlt a Remeterét és Orfű közötti útszakaszon a reggeli órákban. A pécsi hivatásos tűzoltók a fákat motoros láncfűrész segítségével eltávolították. Nagyméretű fa dőlt ki hétfő reggel Mohácson, a Széchenyi téren is, ezt is láncfűrésszel kellett eltávolítani. De ezeken kívül is volt bőven dolguk a tűzoltóknak a fákkal, összesen még négy helyszínen (Pécs, Pellérd, Kölked, Mánfa) is gondot okozott a vihar.

A legnagyobb baleset azonban Feked külterületén történt. Itt késő délután egy személyautó tért le az útról, majd az árokba csúszva félpályás útzárat okozott. Az autóban utazó sofőrt a mentőszolgálat munkatársai helyszíni ellátást követően kórházba szállították.