Verebes István Budapesten született 1948. július 4-én. A Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, dramaturg, író, dalszövegíró, színházigazgató, műsorvezető. Többek között szerkesztő is volt a Magyar Televíziónál 1973-74 között.

Kabaréműsoraiban a politikai témákat sem kerülte, az 1980-as években a Magyar Rádió kabaréműsorait is vezette. Sokoldalúságát jól mutatja, hogy nem csak játszott, de rendezett is, színházakat igazgatott, dalszövegeket és könyveket írt és ír.

Verebes István a magyar művészvilág egyik legendás alakja. Összetett személyiség, szerteágazó tehetséggel: fanyar humora, iróniája egy ország kedvencévé tette.

„Verebes István játszott 25 szerepet: a 25. Színházban, a kaposvári Csiky Gergely Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban, az Operettszínházban, a Thália Színházban. Rendezett 140 előadást Magyarország összes színházában, vidéken és Budapesten kivéve ötöt a kőszínházak közül. Három színházat igazgatott: 1990-től 1993-ig a Komédium Színházat, 1993-tól 1999-ig a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházat, 2010-től 2011-ig a Kabaré 24-et, dolgozott a Magyar Televízió szerkesztőjeként, a Lapkiadó, majd az Ádám újságírójaként, a Rádiókabaré szerzőjeként és konferansziéjaként, a Napkelte műsorvezetőjeként és a Heti Hetes egyik beszélgetőjeként.” – olvasható a verebesistvan.hu oldalon.

Fotó: wikimedia.org