A 80 év körüli, kőbányai idős asszony több mint hatvanezer forint értékben vásárolt be, és a boltból hazafelé menet megbotlott a számára csomagokkal, és egy hatalmasat esett a járdán. – osztotta meg az első pillantásra mindennapinak tűnő esetet az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán.

A körülötte lévő közlekedők, akik szemtanúi voltak az asszony balesetének azonnal segítségére siettek, és haladéktalanul értesítették a mentőket.

A szemtanúk segítőkészségéről tanúskodik az is, hogy például egy fiatal nő az autójával is félreállt és az elsősegélydobozában levő kötszereket használva megkezdte a sebellátást.

Az Országos mentőszolgálat munkatársai szerencsére perceken belül helyszínre értek és megvizsgálták a sérültet, akiről közben kiderült, hogy inkább azért van elkeseredve, mert nem engedheti meg magának, hogy kidobja a most vásárolt és hűtést igénylőtermékeket. Sajgó, vérző felkar sérülése miatt már nem is aggódott volna.

Miután a mentők ellátták az idős nőt, kórházba indulás előtt a mentőápoló hihetetlen emberségről tett tanúbizonyságot. Ugyanis gyorsan visszasétált a kisbolthoz, ahol mindent “visszaváltott” a boltvezető készséges segítségével.

Az idős nő nagyon megkönnyebbült, amikor ismét kézbe vehette a már elsiratott összeget, és azt a kis ásványvizet, amit a közért dolgozói küldtek régi törzsvevőjüknek. A sérültet végül stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink.

Mielőbbi felépülést kívánunk a sérülnek, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!