Talán nem is meglepő, de a sikeres emberek nagyban annak köszönhetik a sikerüket, hogy sokat olvasnak. Mondhatni az egyik legfontosabb információszerzési lehetőségnek látják. Oprah Winfrey például bevallotta, hogy a könyvek segítették őt az útján – „A könyvek volt az utam a személyes szabadsághoz

Megemlíthetjük Elon Muskot is, ő amikor az űr vállalatát indította, sokat olvasott a rakétákról, mert szüksége volt az információkra. A megfelelő ismeret hiányában igencsak elveszettnek érezhetjük magunkat akár az űrhajózás területén is. Vagy bármiben. Szerencsére a könyvek minden témában íródnak, és így bárki felkészülhet egy életmódváltásra.

Bill Gates azt vallja, hogy olvasás által szélesedhetnek a lehetőségeink. Sok gondolat születhet az írott anyagok tanulmányozásával. Legyen az akár egy újság, egy könyv, vagy akár mint ahogy Warren Buffet is teszi részvényelemzések olvasása. Valószínűsíthető, hogy a siker kulcsa ez az információ éhség, ez a tudásszomj.

Megemlíthetjük azonban azt is, hogy az olvasással nem csak azok profitálhatnak, akik sikerre vágynak, hanem az átlagos életet élni akarók is. Egy regény olvasása közben igen sokféle megfogalmazással találkozhatunk. Így az olvasóknak is szélesedhet a kifejezésmódja. Sőt a szókincse is bővülhet, amit aztán a beszélgetései folyamán fel is használhat.

Mi a THpost oldalunkon könyv ajánlatok sokaságát publikáltuk és ezt a gyakorlatot nem is szeretnénk abbahagyni. Reméljük, hogy az olvasóink megtalálják a megfelelő irodalmat vagy szakkönyvet az ajánlatainkban. Ugyanakkor vezetünk az oldalunkon egy magazint is vegyes témában, hiszen szinte minden érdekel minket.

Ha már az olvasásnál tartunk, ajánlanám a másik online elérhető oldalunkat a MárkaVilágot (Márvil) is. Itt marketing esettanulmányokat írunk. Szerintünk, ha ismerjük a nagy cégek felemelkedésének történeteit, akkor szélesedhet gondolatunk. Több ötletünk támadhat a márkaépítés területén.

PR cikk