Országos vízipisztolycsatát rendez tagfürdőiben a Magyar Fürdőszövetség. A rekordkísérlet során augusztus 19-én egy időben csaknem 40 fürdőben vehetnek részt vízipisztolycsatában a vállalkozó kedvűek.  

A Magyar Fürdőszövetség MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztetnek arra, hogy Magyarország páratlanul gazdag termálvizekben, országszerte találhatók erre a kincsre épülő fürdők, strandok. Mint írják, a fürdőszövetség célja, hogy évről évre olyan közös programokat szervezzen, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők minél szélesebb körben való megismertetéséhez, a fürdőzés népszerűsítéséhez.    

Ez alkalommal országos vízipisztolycsatában és rekordkísérletben vehetnek részt a fürdővendégek. Az újdonság, hogy nem egy helyszínen, hanem egyszerre több helyen folyik majd vízipisztolycsata – emelik ki, hozzátéve, hogy az első alkalommal meghirdetett akcióhoz országszerte 39 fürdő csatlakozott, így a vízipisztolycsatában részt venni kívánók elérhető közelségben találhatnak ehhez fürdőt.    

A rekordkísérlet tervezett időpontja augusztus 19., szombat 14 óra, amikortól 15 percen át kell a vízipisztolycsatának folynia minden helyszínen.    

A vízipisztolycsaták magyarországi rekordját jelenleg 800 résztvevővel a szigetvári fürdő tartja. A mostani kezdeményezés egyedülálló abban, hogy a telekommunikáció segítségével „egy helyszínként” egész Magyarországot jelenti majd, a résztvevők és a helyszínek száma egyaránt a rekordkísérlet tárgya – áll a közleményben.    

A rekordkísérletet a Magyar Rekord Egyesület mint központi szervező koordinálja, minden egyes helyszín online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal lesz összekötve.

Többek közt a Pécsi Sportiskola is csatlakozott az országos vízipisztoly-csatához, amit a Magyar Fürdőszövetség hirdetett meg. Pécsett, augusztus 19-én 13 órától, a Hullámfürdőben várnak mindenkit, aki részt szeretne venni a rekordkísérletben.

Az első száz, vízipisztollyal érkező fürdővendég aznap délután ingyen strandolhat. A cél, hogy az ország számos pontján, egy időben, minél többen legyenek együtt egy fergeteges vízipisztoly-csata erejéig.

További baranyai fürdők, ahol csatlakozni lehet a rekordkísérlethez:

Dráva Hotel, Harkány

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, Harkány

Az országos rekordkísérletben résztvevő fürdők listáját IDE kattintva tekintheti meg.

Forrás: mti.hu, psnzrt.hu, furdoszovetseg.hu