A Balassagyarmati Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt a Balassagyarmati Járásbíróságon egy 25 éves Nógrád megyei férfival szemben. Az elkövető egy távolsági busz sofőrjét bántalmazta azért, mert a férfi maszkviselési szabályok betartására szólította fel.

A vádlott 2021 novemberében maszk nélkül szállt fel Szécsényben egy távolsági buszjáratra, ezért a sofőr megkérte őt a szabályok betartására. A férfi eleget tett ennek, majd  Magyargécig utazott. Itt a vádlott a leszálláskor számon kérte a buszsofőrt, mivel szerinte az a figyelmeztetéskor csúnyán beszélt vele, ezután kétszer ököllel megütötte. A buszsofőr az arcán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Mivel a buszsofőr közfeladatot ellátó személy, az ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt emelt vádat. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a vádlott az eljárás során keletkezett közel 23.000 forint bűnügyi költséget is fizesse meg.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz döntést.