Korábbi cikkünkben már bemutattuk a legjobb pécsi éttermeket, büféket, ezúttal Pécs városát elhagyva, Baranya megyében fedezzük fel közösen a legkiválóbb vendéglátóhelyeket, ahol biztosan finomat fog tudni enni. Sorrend ezúttal sincs, hiszen eltérő karakterisztikájú helyekről van szó, melyeket nehéz lenne összehasonlítani egymással. Lássuk az öt legjobb baranyai éttermet, Pécsen túl!

Ormánsági Halászcsárda

Kémes nincs közel Pécshez, ennek ellenére nem nagyon telik el úgy hét, hogy legalább egyszer ne utaznánk el az Ormánságba egy jó halászlére, vagy bármilyen halas ételre. Nem tagadjuk, imádjuk az halászcsárdát, és nem csak azért, mert sehol nem ettünk még olyan kiváló harcsahalászlét, mint ott. Nem is csak azért, mert a rántott harcsa is fenséges, ahogy a harcsapörkölt túróscsuszával. Hanem a kiszolgálás miatt is. Ajándék pálinka, és ajándék palacsinta? Naná, hogy jöhet! Ha jó halas ételt szeretne enni, felejtse el Baját vagy Szegedet, menjen az Ormánságba! Nem fog csalódni.

Mecsek Pihenő

Szintén egy olyan hely, ahová hetente egyszer minimum elmegyünk, szerencsére jóval közelebb van Pécshez (és Komlóhoz is), a 66-os úton található nagyjából 10 kilométerre Pécstől. Itt sem ettünk még rosszat, pedig nagyjából mindent kipróbáltunk már, a vendéglátás pedig szintén kiváló, kedves, figyelmes és nem mellesleg jó humorú pincérekkel. Az sem mellékes, hogy a finom és nagy adagok egyáltalán nem kerülnek sokba, a parmezános bundában sült csirkemell mindig remek választás!

Markó Csárda

Birkapörkölt? Szarvas? Esetleg vaddisznó? Mind jöhet, ha a Markóban járunk! Nagy bánatom, hogy nagyon kevés olyan étterem van, ahol lehet kapni különböző pörkölteket, legyen az vad, vagy nem vad. Szerencsére a Markó ilyen, Pécs és Szigetvár között félúton található, ezért a helyért is megéri autóba ülni. Ráadásul napi menük is vannak, kifejezetten pénztárca barát áron, nekem egyébként a pörköltek mellett az alpesi szelet a kedvencem, nem tudom, hogy milyen a hozzá felhasznált sonka, de talán a legjobb, amit életemben ettem.

Tenkes Csárda

Egy igazi klasszikus, talán országosan is ismert étterem, Siklós közelében. Már 1886-ban is csárdaként működött az épület, finom, magyaros ételeket kóstolhatunk, köztük olyan gasztronómiai különlegességeket, mint például a parasztos libamájat. Ha nem hiszi, olvassa el kollégánk beszámolóját!