A Fidesz média és a párt kiszolgálói most épp azzal próbálják támadni a pedagógusokat, és az embereket hergelni ellenük, hogy Palya Tamás, a Kölcsey Gimnázium kirúgott oktatója nettó 400 ezer forintos – mesés – fizetést vihetett haza.

Nem tudom, hogy a 946 euró mesés fizetésnek számít-e, ha igen az elég szomorú. Azonban két dolgot ne feledjük. Egyrészről Palya Tamás, ahhoz, hogy tanár lehessen legalább tizenhét évet tanult. Nyolc osztály, négy év gimi, öt év egyetem. Majd eltöltött körülbelül húszévet a pályán, mire eljutott oda, hogy 946 eurót (ami most már lehet csak 945) hazavihessen. Szégyen, hogy a kormánypárti média szerint ez jó fizetés, és azt próbálják sugallni, hogy aki ennyit keres, az ne tüntessen, hanem fogja be a pofáját.

Azok, akik pedig irigykedve néznek a 944 eurós (hupsz, megint romlott a forint) fizetésre, gondolkodjanak el azon, hogy ennek mi az oka. Az az ország, ahol a 943 eurós fizetés kimagaslónak számít, az tényleg előre megy? Az az ország, ahol a 942 euró sokak számára elérhetetlen álom, az tényleg olyan jó hely, mint ahogy a közmédiában mondják? Ott, ahol rengeteg embernek elérhetetlen a 941 euró, ott a kormány ami tizenkétéve teljhatalommal uralkodik, tényleg jól végzi a munkáját?

Végül: tényleg azt akarjuk, hogy a gyerekeinket olyan emberek tanítsák, akiknek a pályán az elérhető maximum 940 euró? Ne felejtsük, Palya Tamás régóta a pályán volt, ezzel szemben a hatályos bértábla alapján ma, egy kezdő pedagógus mesterdiplomával 202.493 forintot keres. Az 476 euró. Tizenhét év tanulás után. Tényleg jól teljesít?